onsdag 16. februar 2011

FJELLETS MAGI

Fjelltur? Tja, nei, jo, ikkje åleine...  Så eg prøvde å få tak i turkamerat, telefonen ringte, ingen tok telefonen... Kva no?? Gidd ej?? Gubben gikk dagen før så han var ikkje intressert ;-)
Men... Fjellet ligg der og lokkar på ein og til slutt hadde eg no komt i turkleda og starta på turen ;-) mørkret hadde nesten tekje overhand så eg hadde ei haudelykt i handa ;-) Det var bart, men i mine kjempeflotte, nesten nye (julegåve frå gubben) Crispi Besseggen gjorde det ikkje så mykje at der var litt snø og is enkelte stader!!
Gjekk på første boksa og skreiv meg inni bokji ;-)
 Hadde gått dit vi brukar å gå, men konkurranseinstinktet i meg hadde i grunnen satt inn... Gubben og nabo`n gikk heilt på toppen dagen før så eg bestemte meg for å gå heilt opp eg og ;-)
Snø siste stykket ;-) Og ganske mørkt så bildet vart ikkje så godt!!

Gjekk på så då eg kom opp hadde eg brukt nøyaktig 1 t og 10 min ;-)   20 min meir enn gubben og nabo`n, men ny pers for meg!! Litt sunt konkurranseinstinkt er berre bra!!

Kjempefornøgd kom eg heimatt 2 t og 5 min etter at eg starta!!  Då var det utrulig godt med ein dusj og så eit fotbad for litt såre føtter ;-D 

onsdag 9. februar 2011

KARNEVALSTID

Det er snart tid for karneval, og eg som jobbar i barnehage er i desse dagar på utkikk etter kostyme ;-)

I går kom eg til at det berre er å finne fram symaskinga og sy noe sjølv... Jaja, det har eg ikkje gjort før, men nå må eg til pers... Det er lite ferdige kostymer å få kjøpt for voksne.
Så eg kjøpte meg eit fin gardin, og den skal verte kostyme!! No ligg gardina på golvet og eg skal til å klippe topp til kjolen ;-))

Oppdatering på korleis dette prosjektet gjekk kjem etterkvart!!

OPPDATERING........


Korleis har dette gått??? Joda, eg klipte på frihand, sydde på frihand og "plasserte" på frihand... Resultatet er ikkje feilfritt, men brukande ;-)))
toppen sydd og her held eg på å festa den til skjørtet... 
linninga er gardinbåndet, snøring i livet ;-)

Fææærdiii..... 

Detalj, som de ser så er der til og med legg i toppen ;-))


Klar for KARNEVAL, med lange lyse lokker og "krune" på toppen ;-)

ONSDAG OG FRIDAG...

Endå ei veke gjekk superfort, og eg har frionsdag igjen ;-)

I går reiste eg ein tur til Moa på handletur. Fekk kjøpt med meg nokre garnnøster (fleire plastnett!!!) og store strikkepinnar, fant nokre mønster på "nettet" av tova haner og høner så no er det litt påskepynt på gang!!

Mønsteret fant eg på sida til  Mikk-L design, som eg fant gjennom Facebook-profilen min. Dette er lettstrikka på store pinnar og så gler eg meg til å tove det i maskina etterpå ;-)

No flyttar det altså inn fargerike haner og høner i stua, får satse på dei ikkje er av det "bråkete" slaget!!!
Mikk-L design hadde mange flotte figurstrikk-mønster som eg etterkvart skal prøve meg på... Skulle du være på utkikk etter nye idear til strikkepinnane så anbefaler eg denne sida!!

Dette vart dagens reklame og eg er ikkje eingong sponsa ;-))))

onsdag 2. februar 2011

Kakehobby ;-)

Denne hausten fekk eg endelig vore med på eit kakepyntingskurs med! Eg har ei svigerinne som er reine tryllekunstnaren med kaker, interessen smitter litt på meg og :-)
Sidan vi lever på ein lavkarbo-diett så vert det ikkje så mange sjansar til å bake, men denne veka testa eg det eg lærte... 

Bursdag ;-) 



Eg bakte ei tropisk aroma som eg pynta med marsipan, den fekk gode arbeidskolleger smake ;-)
Kaka er spraya med ein raud "lakk"...

På kvelden fekk vi besøk og denne gangen serverte vi bl.a. reker og loff, og avslutta med marsipankake fylt med vaniljekrem og hjemmelaga bringebærsylte!