Tradisjonar
Juletida er tida for å halde vedlike dei gamle tradisjonane også i matveien... Idag har eg laga karamellpudding frå grunnen :-)
Eg starta med å brune 5 dl. sukker til å glasere forma...
(nok til 2 former, 1 stor og 1 lita brødform)
Bruk svak varme!!
Det "klumpar" seg ein del...
Ferdig... OBS! VARMT!!
Deretter haes det i forma og "renn" litt ut i sidene,
(du treng grytekluter for forma vert veldig varm...)
1,8 l heilmelk
12 ss sukker
1 vaniljestang (deles, skrap litt i den)
Kokes i ca 10 min og avkjøles!!
(Sil det i dørslag!)
12 egg røres lett sammen (forsiktig så det ikkje kjem luft i)
(Sil det i dørslag!)
Bland melk og lett rørte egg ilag...
Ha i formene og sett i vannbad i ovnen ;-)
Stekes v/125-130grader i ca.2 timer..
Oppskrifta kom i hus frå Terje, pappa´s kollega for mange år tilbake!!
Denne brukte mamma i mange år og den er kjempegod!!!
No er det spennande om eg får den til, svaret på det får vi ikkje før i morgon kveld... Då er det nyttårsaften!!
Ej bruker ikkje å koke mjelka! Går like bra dt!!
SvarSlettJa det gjer det nok :-) Men i denne oppskrifta må vi koke den, no er eg ferdig å steike i vannbad... Og det står på kjøkkenbenken til avkjøling! Gleder oss til å smake i morgon...
SvarSlettOj dette såg herleg ut..
SvarSlettdu er ei dyktig husmor!!
Var i B.dal i ettermiddag på middag..
Så vi grubla litt over vinterbilde, er det tatt på veg til dalen?
nattaklem :-)
Nei, vinterbildet på forrige innlegg var tekje langs Hovdevatnet i Ørsta!
SvarSlett