fredag 20. februar 2015

Ut på tur

Ut på tur, ilag med Mira... 
For ei glede å kunne gå seg ein kort eller lang tur, saman med ei slik kjekk snuppe :-D 
For tida har eg hevet meg på bølgen med å være i bevegelse minimum 30 minutt i 30 dagar på rad, eller som det heiter på instagram #mine30
Denne veka har Mira og eg vore på fleire slike småturar, og det gjer så godt... 
Sjølv om det er litt ruskete vær med regn og vindkuler rundt oss...


Mira har sjølvsagt refleksvest på seg, ikkje så lett å sjå i mørkret....


På vei ut viser vesten litt betre... Og JA, ei snuppeduppe måååå ha ROSA vest!!

PS. Og idag prøva ej ut ny farge på bloggen :-)



onsdag 18. februar 2015

Mannen 347 m.o.h.

Endelig var forma så bra at eg kom meg på "langtur". Søndag var det nyyyydelig vårvær, og vi bare måtte ut i sola... Mira og eg. Vi hadde en flott tur! Sjølv om høgdemeterane ikkje er så mange så vert turen lang likevel, der vi snor oss oppover først innover øya, så oppover dei bratte svingane før vi avsluttar med å gå utover øya mot den siste bakke heilt opp... Men alle skritta er berre såååå verdt det, når du står der og ser den flotte utsikta.... Her i panorama!


På plass på toppen var det tid for litt vatn på til tante, og ein grisehale til Mira!
Sjå dei flotte, snøkledde fjella i bakgrunnen! Nyydelig utsikt, og i slikt vær kunne eg sete her oppe i timesvis og berre kikka utover!



MURITUNET


Tante fekk eit opphold på Muritunet i Valldal i haust... Ein heil månad der det KUN var meg sjølv og mi helse eg skulle konsentrere meg om :-D
Spennande å kome dit inn, på livsstilskurs... Legge om heile livsstilen er ikkje lett, men det er det eg held på med... Meir aktivitet, sunnare kosthold, betre søvnrytme etc... Alt for å få ein god helsegevinst!
Vi hadde ernæringslære, prøvekjøkken, trening, trening, og enda meir trening... 3 - 4 økter for dag, i svømmehallen, gymsalen, treningsstudio, ute i det fri og på lengre turar... Tøft i begynnelsen, men ein merka endring og betring i formkurvene etterkvart som vekene gjekk... No er vi heime, men skal tilbake til Muritunet på to nye opphold. Men dei vert på 2 veker i slengen.  I mellom oppholda skal vi opprettholde dei gode vanane vi fekk i løpet av denne månaden, både på den eine og den andre måten.
Vert kjekt å kome tilbake og treffe gruppa igjen, få litt oppmuntring og fleire gode vaner... Det er ikkje lett, men eg skal greie det!!

På "blogger`" igjen

Det går litt tid imellom kvart innlegg, men her kjem iallfall ei lita oppdatering. Sidan sist har vi fått flytta heimatt, og gler oss kvar dag over korleis vi har fått det. Det var ei tøff tid, men andre har det verre... Og det tøffe vart no iallefall til noko godt... (til slutt..)


Viser nokre bilder, det over her er frå stua. Vi har fått ny sofa, kjøpt brukt men veldig fin. Og skinn passer godt for oss som har hund...Til høgre er den flotte peisveggen og vedovnen. Her har vi tent i den for første gong, kan tru den varmar godt i stua.. Flisene har flisleggeren lagt, nydelig arbeid :-D
Veldig fornøgde!
Det var kjekt å få pynte til jul i nyoppussa hus!! Spesiellt sidan vi i fjor ikkje rakk å få pynta noko særlig før vannskaden vart oppdaga... Hadde gledd oss veldig til å gjere det ordentlig i år!





Kjøkkenet vart veldig flott... Og til tross for alle skuffer
og skap vi har, så har eg fortsatt koppar og kar som ikkje
 er utpakka enno (pga.plassmangel, tru det eller ei)



Feira jula med julemiddag her hos oss, i år... Og vi hadde familiemiddag 2.juledag der vi var 19 til bords... Koseligt!

Juletreet og Mira måtte forevigast ilag :-)